23/06/2022

Lunchen in Luzern

Ons abonnement op trein, bus en baantjes is nog één dag geldig. Vandaag is het ietsje minder mooi weer, dus ergens naar een uitzichtpunt gaan heeft niet zoveel zin. Pa komt met het idee om even naar het stadje Luzern te gaan. Dat lijkt iedereen wel leuk. We kunnen in Meiringen in de trein stappen en lekker blijven zitten tot Luzern, waar we een uurtje later aankomen.

Stukje van het oude station van Luzern, het enige overblijfsel na een grote brand.

De bekende Kapellbrücke.

Kapellbrücke.

Kapellbrücke.

We drinken koffie op een terras bij één van de mooie oude hotels langs de kade van de rivier de Reuss. Daarna wandelen we op ons gemak over de Kapellbrücke.

Deze brug werd door brand verwoest, maar is geheel in oude stijl herbouwd.

Een deel van de mooie oude schilderingen heeft de brand overleefd.

Doorkijkje naar de Jesuïtenkerk.

Via een andere brug steken we opnieuw de rivier de Reuss over. We verbazen ons over de mooie oude panden langs de kade. We lopen de winkelstraat in maar daar is weinig te beleven. En inmiddels is het lunchtijd, dus we lopen terug naar de kade, waar een heleboel terrasjes en restaurantjes zijn. Bij restaurant "Zunfthaus zu Pfistern" besluiten we onszelf maar eens flink te trakteren op een heerlijk plankje met ham, rundvlees, salami, kaas en zoet brood. Kost een paar Frankjes maar dan heb je ook wel wat!
Doorkijkje.

Wat een prachtige gevel heeft dit restaurant.

Zeg nou zelf, dit ziet er toch overheerlijk uit? (en dat was het ook).

Nog een blik op de mooie panden langs de kade van de Reuss.

Na de lunch wandelen we op ons gemak terug naar het station en nemen de trein terug naar Meiringen. Dit was een leuke dag. Inmiddels is het weer opgeklaard, hopelijk morgen nog een keer aan de wandel, onze laatste wandeling alweer, want deze bijzondere vakantie is bijna voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten