19/06/2022

Gescheiden op pad

Vandaag scheiden onze wegen even. Pa en ma gaan met dit warme weer lekker varen over het meer van Brienz. Op het water is het heerlijk. Het boottochtje eindigt in Interlaken. Daar is het tijd om even door het stadje te lopen en voor de lunch. Daarna gaan ze met de trein terug naar Meiringen.

Dit moet het "Zwitserleven" gevoel zijn.

Met de voorspelde warmte in ons achterhoofd zoeken mijn zus en ik het vandaag hogerop. We nemen de postbus naar Schwarzwaldalp en daar vandaan de bus naar Grosse Scheidegg. Daar aangekomen drinken we even koffie en genieten van het geweldige uitzicht. Nog even smeren met de zonnebrandcrème, petjes op en dan beginnen we aan de wandeling.

Wandelpaden genoeg, wij lopen vandaag de Romantikweg.

Wat een uitzicht richting Grindelwald.


En we genieten weer met volle teugen.

En wat zie je?

Het is weliswaar warm, maar er staat een klein briesje, en de wandeling kent niet al te veel inspannede stukjes. Onze pauzes houden we wel op een plekje met wat schaduw. Broodje en drinken uit de rugzak smaken prima. Na lange tijd vrij vlak over de flanken van de berghellingen te hebben gelopen, moeten we een stukje gaan afdalen. Dit steile paadje ligt net uit de wind en is even knap lastig. Phoe, nu hebben we het toch nog warm. Maar later wordt het pad weer makkelijker.

Zo maar een mooie oude boom langs ons pad.

Even relaxen.

Rond half 2 hebben we onze wandeling voltooid en zijn we weer op Schwarzwaldalp. We wachten in de schaduw op de bus naar Meiringen. Als we daar uit de bus stappen schrikken we wel even, het is ruim boven de 30 graden en bloedheet. In het winkeltje bij het station kopen we een ijsje en een lekker koud biertje. Dik verdiend, het was weer een mooie dag. 

Ook vandaag hebben we ons best gedaan foto's te maken van de mooie vlinders die we langs onze paden zien. Dat valt nog niet helemaal mee. Maar soms heb je geluk. Hieronder twee foto's van vandaag.

De o zo snelle Kolibrivlinder bij de Alpenrozen.

De prachtige Koninginnepage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten